Wie ik ben

Ik geloof niet in hypes en korte termijn oplossingen: innovatie werkt pas als je het duurzaam en laagdrempelig inzet.

Ken je dat gevoel, dat je iets ziet gebeuren en denkt “Ojee.. dat gaat helemaal fout, ik moet toch echt even ingrijpen”. Precies dat gevoel heb ik als ik organisaties geld zie verspillen aan innovatietrajecten die nooit hun doel zullen bereiken. Vaak zijn deze trajecten gericht op quick wins, ofwel het behalen van korte termijn successen. Met als gevolg: je hebt een leuk traject gevolgd met leuke bijeenkomsten en opdrachten, maar zodra je de maandag erop weer achter je bureau zit, neemt de waan van de dag het over. Dit kan ook anders. Met Eerste Hulp Bij Innovatie help ik jouw team en organisatie om innovatie op een duurzame manier in te zetten zodat het onderdeel wordt van de manier van werken en het wordt geïmplementeerd in de bedrijfscultuur. 

Als trendwatcher en innovatiestrateeg heb ik ervaring in zowel het bepalen van de stip op de horizon als het uitdenken van de stappen om daar te komen. Ik ben een visionair met een praktische aanpak, zet containerbegrippen als ‘innovatie’ om in jip-en-janneke-taal en creëer orde in de chaos.

Volg je me al op instagram?

Wat, waarom, hoe

Wat

Ik help bedrijven nieuwe proposities succesvol naar de markt te brengen. Ik ben er voor de bedrijven die willen pionieren, innoveren en die zich klaar willen stomen voor de toekomst.

Waarom

Ik geloof dat ieder bedrijf kan innoveren, maar dat niet ieder bedrijf de juiste aanpak heeft. Zonde, vind ik. Daarom zorg ik voor de juiste aanpak.

Hoe

Ik geef trainingen en begeleid innovatietrajecten met als doel: het vinden van de juiste innovatieaanpak waarmee jij altijd een streepje voor hebt op de concurrent én waarmee ik mijzelf overbodig maak zodat jij het ook zonder mij kan. 

Waar ben ik goed in

5/5

Anders denken en doen
Anders kijken met als gevolg ook anders gaan denken en doen

5/5

Creativiteit stimuleren
Altijd een rugzak bij vol prikkelende, toegankelijke technieken en tools 

5/5

Geïnteresseerd in het onbekende
Leergierig tot op het bot en altijd open voor andere, nieuwe inzichten

5/5

Praktisch vooruitkijken
Samen de stip op de horizon bepalen én weten met welke stap(pen) daar te komen

5/5

Comfort bieden buiten de comfortzone
Creëren van uitprobeerruimte om nieuwe dingen te leren en fouten te maken

5/5

Motiveren en enthousiasmeren
Door mijn positieve benadering en oprechte interesse, de ander in beweging brengen

Wat zeggen anderen over mij

"De zeer inspirerende workshop van Wieske van der Velden gevolgd over hoe Design Thinking je de crisis door helpt. Verfrissend hoe zij met concrete voorbeelden, tips en met die laatste kennis van nu je aanzet om anders naar werkmethodes te kijken. Anders denken. Systematisch. Zodat je met nieuwe inzichten onder andere (ver)nieuwde producten en diensten kan ontwikkelen en op de markt zetten. En dit doet Wieske zeer prikkelend en vakkundig."
Antoinette Westerbeek
Oprichtster Catching Clouds
"De presentatie van Wieske heeft me geïnspireerd om mijn onderneming nog beter op mijn doelgroepen af te stemmen. Dit onder andere door hun pijnen te achterhalen, inspiratie te halen uit soortgelijke bedrijven en trends en meer het gesprek aan te gaan met mijn doelgroepen."
Carlijn van der Leende
Freelance illustrator
"Wieske was always happy to share her knowledge and insights, and made sure everybody was welcome and comfortable voicing their opinions. I found her to be very dedicated person, professional in her approach, but at the same time easy to work with - and always open to fresh ideas and perspectives. She is an excellent communicator and moderator, who knows how to manage a dynamic of the group and how to create conditions for teamwork to flow seamlessly - and who also makes sure the final result of the work is of highest standard."
Radec Butas
Educational Mobility Consultant